Bordeaux

Vin, slott, konjakk & østers … 

Besøk vinslott i St. Émilion eller Médoc. Dra på østerssafari i Arcachon, eller lær om tålmodighetens kunst i Cognac. Storby og hav, vingårder og konjakk hus: Det gode liv finner du her.

Bordeaux Place

Bordeaux – Vin og Gastronomi

Vakre Bordeaux, er inngangsport til et av verdens beste vinområder og gir utallige muligheter for å oppleve god vin og lange måltider i byens mange trivelige restauranter.

Med sin spennende historie og fantastiske arkitektur, er byen en fryd for øyet.

Bordeaux er på UNESCOs verdensarvliste. En sprelsk, livlig by med et rikt uteliv hvor god vin bare er en av mange fristelser.

Nyt vakre Bordeaux  fra et kafébord i gamlebyen, gå på shopping i travle handlegater, opplev spennede markeder; her er det bare å velge og vrake.

En stemningsfull båttur på elva Garonne gir en fantastisk utsikt til byens stilfulle fasader fra 1700-tallet. Lær om vin på en leken måte med Vini Vegas: Her får du mulighet til å bli kjent i vinens verden gjennom lukt, smak og syn, i en atmosfære av et virkelig kasino.

Bli med til et av de utallige slottene i nærheten av Bordeaux; ”en drømmereise gjennom århundrene”. Her åpnes slottsdørene for omvisning og vinsmaking, seminarer, møter og gallamiddager.

Med Bordeaux som utgangspunkt, er veien kort til andre unike opplevelser.

Cognac – Konjakk

I Cognacdistriktet produseres den eksklusive gylne drikken konjakk med omsorg og tålmodighet. Et besøk på ett av de mange berømte konjakkhusene er en uforglemmelig opplevelse. Konjakk hus med norske navn og røtter, som Braastad og Bache-Gabrielsen, tar gjerne i mot gjester fra Norge.

Braastad tar hånd om hele produksjonen selv, og gir besøkende innblikk i alle stadier i prosessen, fra dyrking av druene, til brenning, blanding og lagring. Her får du omvisning i brenneriet, og smaksprøver med god gammel årgang.

Forleng nytelsen med et gourmetmåltid på Braastads vakre Chateau Triac. Slottet ligger nydelig til, midt i vinmarkene. Et måltid med familien Braastad er en opplevelse du sent vil glemme: Her er rom for gode samtaler og historier over et glass aperitiff, vin og café avec.

En tur innom Cognac by gir mulighet for å besøke de mer kommersielle konjakk husene som Hennesy, Otard, Camus, Martell og Rémy Martin.

Saint Émilion – Vin

Middelalderbyen Saint Émilion er ganske enkelt malerisk, der den klamrer seg til klippen den er bygget på. Det er stemningsfullt i de trange gatene, med vinutsalg, kafeer og restauranter tett i tett.

Rundt denne sjarmerende middelalderbyen produseres vinen som er verdenskjent for sin høye kvalitet. Bli med ut på vinmarkene og inn i kjellerne, med spennende omvisning og smaksprøver. Delta i innhøstingen av modne druer i september.

Nyt middag eller lunsj, eller hvorfor ikke en ekte fransk piknik i slottets hage: En uimotståelig kombinasjon av lokale grønnsaker, frukt og ost, og vin fra druerankene noen meter unna.

Bli med på sykkeltur i vinmarkene, på små idylliske veier. Det finnes ingen bedre måte å bli kjent med dette vakre landskapet på.

Médoc – Vin

Den historiske vin veien starter ved Bordeaux og fører deg ut til det åpne Médoc-landskapet. Veien snor seg gjennom små hyggelige landsbyer, og staselige chateauer ligger som perler på en snor: Imponerende byggverk med tårn og spir, og med berømte navn som Lafitte-Rotschild, Chateau Margaux og Chateau Latour

Opplev slottsbesøk med omvisning og prøvesmaking. Lunsj eller piknik på slottet gir en helt egen stemning: Man ser utover de snorrette radene av vinranker, som er opphavet til vinen i glasset.

I Médoc kan du spille golf på én av Europas beste baner, eller hvorfor ikke oppleve dette vakre lanskapet fra sykkelsetet.

Arcachon – Østerssafari

En liten times kjøring vestover fra Bordeaux møter man det åpne Atlanterhavet. Her ligger byen Arcachon, med lange strender og østersfarmer i lagunen. I denne trivelige kystbyen ligger sjømatrestaurantene på rekke og rad langs strandpromenaden og gatene syder av livlig aktivitet.

Arcachon er berømt for sin østersproduksjon. Bli med på båttur i lagunen, vi seiler forbi små fiskerlandsbyer og østersoppdrett. Østerssmaking med hvitvin til er en del av opplevelsen.

Opplev Europas største sanddyne; «La Dune de Pyla». Fra toppen er det en fantastisk utsikt over bukta, havet og skogsområdene rundt.

Rendez-Vous Frankrike
Paris
- se magiske Paris med nye øyne
les mer
Åpne kartLukk kart
Bordeaux

Saint Emilion

Cognac

Archachon

MEDOC