Firmaturer for norske bedrifter til Frankrike med norske reiseguider

Bilbao

Fargerik og leken, sprelsk og spenstig.

En smak av Baskerland – Rioja vin. På breddene av den søvnige elva Nervión vokser millionbyen Bilbao seg stadig større.

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Bilbao er annerledes

Fargerik og leken, sprelsk og spenstig. Byen møter deg med et fyrverkeri av farger og former. Den overrasker og smiler lurt mens du står der og trekker pusten. ”Bilbaoeffekten” er blitt et begrep som beskriver hvordan mot til å tenke nytt kan gjøre det umulige mulig. Byen har en opprørskhet og en vilje, spenst og mangfold som gjenspeiles i arkitekturen og bylivet. Det gjelder å se mulighetene, selv i en håpløs situasjon. Bilbao har fått det til. Guggenheimmuseet er blitt det selvfølgelige midtpunkt i Baskerlands hovedstad. På folkemunne kalt ”El Guggy”. Time Magazine har kåret Frank Gehrys bygg til ett av århundrets fem vakreste byggverk. . Museets spektakulære bygg og arkitektur i titan, glass og stein er et kunstverk i seg selv, og et like stort trekkplaster som kunstsamlingene innenfor veggene. Bilbaos lekne nye arkitekturen møter gamlebyen, Casco Viejos historiske sjarm. Små tradisjonsrike kafeer serverer overdådige pintxos, det baskiske svar på tapas. Unn deg selv en vandretur kalt ”Poteo” det baskiske ordet for bar-til-bar-vandring, en utbredt fritidssyssel i Bilbao. Ta en tur til ”byens marked” som er I Guiness rekordbok, som en av de mest fullverdige overdekkede bymarkeder I Europa. Denne herligheten finner du I hjertet av “gamlebyen”. Markedet har 186 butikker i tre etasjer, bare mat og delikatesser.

Rioja

Rioja er det største vinområdet i Spania, her kombineres moderne arkitektur med tradisjonsrik vinproduksjon. Overraskende moderne bodegaer dukker opp, etter en reise gjennom vakkert landskap. Opplev middelalderbyen Laguardia, hovedstaden i Rioja Alavesa, omringet av bymurer fra 1300-tallet. Det er spennende å utforske byens smale gater og livlige torg. Dette er det autentiske Spania hvor dagliglivet har sin egen sakte rytme.

San Sebastian

La deg forføre av San Sebastians glans på Spanias nordkyst i det Kantabriske havet. Byen er gourmetgalakse, med flere Michelin-stjerner per innbygger enn noe annet sted i verden. Badeby og definitivt den vakreste bystranden i Europa, der den ligger idyllisk til i Concha-bukta. Ved foten av Mont Urgull ligger gamlebyen og fisker-havna. Gamlebyen er sjarmerende med trange gater og yrende folkeliv. Labyrintiske gater bestående av butikker, restauranter og pintxos (tapas) barer. Byen har også et bredt tilbud av kulturelle severdigheter som f.eks det store utendørsmuseet til skulptøren Chillida-Leku, Vitenskapsmuseet og det ny rehabiliterte teateret Victoria Eugenia. Kunsten er overalt og i alle mulige former.

Biarritz

Fra Bilbao kan man ogsả oppleve kystbyen Biarritz i fransk Baskerland. Denne idylliske badebyen har et yrende liv i sommerhalvåret, og den store stranda, La Grande Plage, ligger midt i sentrum, side om side med butikker, hoteller, restauranter og kasino. Strandpromenaden snor seg over klipper og gjennom blomstrende hager. Langs stien ligger den gamle havna, Le Port Vieux, med hyggelige fiskerestauranter og pittoreske små hus. Biarritzområdet er også et paradis for golfentusiaster, med en rekke fremragende baner.

Bli fristet

På denne siden kan du lese mer om:

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Gruppereiser

Se også på andre reisemål i Frankrike

Bilder fra reiser i området