Firmaturer for norske bedrifter til Frankrike med norske reiseguider

Lyon

Trange gater, smug, små butikker og spisesteder i skjeve hus

Gastronomi, båttur, vin og sykkeltur i Beaujolais

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Gastronomiens hovedstad

Gamlebyen er på UNESCOs verdensarvsliste. Her finner du trange gater og smug, små butikker og spisesteder i skjeve hus – en bydel med sjel. For alle gastronomer er Lyon et must med sine Bocuse restauranter oglokale Bouchon’er, små pittoreske vertshus som stammer fra arbeidsledige kokker som etablerte den form for spisesteder tidlig på 1900 tallet. Eller hvofor ikke unne seg et mảltid ved en av byens 17 Michelin stjerne restauranter! I området rundt Rådhuset og Opaeraen fikk prominente arkitekter og artister frie tøyler på 90-tallet. Dette resulterte i en rokokko Opera med glasskuppel og Le Place des Terreaux – en stor åpen plass med 69 ”dansende” små fontener. I dette området finner du også restauranter, kafeer og de store shopping gatene. Besøk den store Bellecour-plassen og de tre ”landsbyene i byen”, Saint-Georges, Saint Paul og Saint Jean.

Båtur på elvene Rhone et Saone 

Elvecruise med lunsj eller middag, eller hvorfor ikke en champagne aperitiff mens vi seiler forbi de flotte bygningene i Lyon

Drømmen for alle amatørkokker er et kokkekurs på Institut Paul Bocuse 

Her kan du oppleve 1 dags til flere dagers kokkekurs for amatører og profesjonelle, innen de fleste temaer som har med mat og vin og gjøre. Beliggenhet i nydelige omgivelser noen få kilometer fra Lyon.

Bocuse d’Or 

Arrangeres hvert 2.ảr og er verdens største og mest anerkjente kokkekonkurranse, etablert av kjøkkensjef Paul Bocuse. Dette er en konkurranse i kulinarisk olympiadeånd, hvor alt skjer foran et publikum. En fantastisk kjøkkenforestilling!

Beaujolais

Vindistriktet Beaujolais ligger nordvest for Lyon, mellom Loire og Saône. Naturen her – kjent som «La Terre des Pierres Dorees»; Landet av de gylne steiner – er fantastisk. Dette flotte landskapet er kjent for sin vin og de små, idylliske landsbyene med fasader i gylden stein, samt de smale, svingete veiene og de snorrette vinrankene, som har gitt dette området sin sjarm. Beaujolais kan by på mangt, blant annet sykkeltur i vinmarkene, som avsluttes hos lokal vinprodusent med lunsjbuffet av deilige lokale retter og eiendommens vin.

Rhonedalen

Rhonedalen dekker over et område som strekker seg sørover fra Lyon til Avignon, og er det nest største området for dyrking av kvalitetsvin i verden etter Bordeaux Varierende vinlandskap hvor romere og paver har dyrket vin gjennom århundrer. Dalen deles naturlig i to distrikter. Nord-Rhône. Her lages kraftige røde viner av Syrah-druen. De mest kjente navnene er Côte Rôtie og Hermitage Det sørlige Rhône distriktet hvor det fremstilles i hovedsak rødvin av Grenache druen. Det mest kjente området er Châteauneuf-du-Pape, som lager sør Rhones fineste rødviner.

Bli fristet

På denne siden kan du lese mer om:

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Gruppereiser

Se også på andre reisemål i Frankrike

Bilder fra reiser i området