Firmaturer for norske bedrifter til Frankrike med norske reiseguider

Nice

Den franske rivieraen

Nice i hjertet av den franske rivieraen byr på fargerik arkitektur, asurblått Middelhav, solrike viner og frodige markeder.

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Promenade des Anglais

Chagall beskrev Nice med to ord: Fleurs et soleil; blomster og sol. Nice byr på lange strender og fristende bølger. Fasjonable Promenade des Anglais inviterer til spaserturer under palmene, og langs promenaden ligger gallerier, butikker og storslagne luksushoteller. Nyt gamlebyens trange smågater. Opplev vinsmaking på slottene like utenfor byen. Bli med på gourmetwalk med smak av det provensalske kjøkkenet. Det daglige grønnsaks- og blomstermarkedet på Cours Saleya er også balsam for øyne, lukt- og smak, og i dette området ligger uterestaurantene tett i tett. Nice er i høyeste grad kunstnernes by. Lyset på Côte d’Azur har alltid trukket malere til seg, og både Matisse og Chagall har egne museer i byen. Vakre Palais Lascaris fra 1600-tallet er også vel verdt et besøk. Nice er det perfeke utgangspunket for utflukter til øyene L’Ile Sainte Marguerite og L’Ile Sainte Honorat eller de pittoreske byene Saint-Paul-de-Vence og Grasse. Du er heller ikke langt fra miniputt staten Monaco.

Saint-Paul-de-Vence

Autentisk landsby som ligger i fjellene bak Nice. St.-Paul-de-Vence har lenge vært et svært populært sted for både berømtheter og mindre vellykkede kunstnere, og byen er dominert av gallerier og atelierer. Vertshuset Colombe d’Or (den Gylne Due) har et fotogalleri av sine kjendisgjester, med blant andre Pablo Picasso, Sophia Loren, Greta Garbo, Simone de Beauvoir og Jean Paul Sartre. Besøk det flotte kunst museet “La fondation MAEGHT”, med skulpturpark, gallerier, kunstnerverksteder og et kunstbibliotek. Dette byggverket i rosa betong rommer kunst i verdensklasse av flere kjente artister.

Monaco

Denne lilleputtstaten er verdens minste etter Vatikanstaten i Roma, og har vært styrt av fyrster fra Grimaldi-slekten siden 1200-tallet. Prinser og -prinsesser har sørget for Monacos berømmelse, på godt og vondt. Fyrstepalasset ligger på prinseklippen, og man kan få med seg vaktskiftet på slottsplassen. Det Oceanografiske museet er verdenskjent og verdt et besøk. I Monte Carlo-kasinoet kan man driste seg til å spille på rulett eller enarmede banditter. Eller man kan ganske enkelt ta en tur inn for å beundre den vakre bygningen, designet av Charles Garnier; arkitekten bak Operaen i Paris. Unn deg gjerne lunsj eller middag på Café de Paris.

Grasse

Grasse ligger litt tilbaketrukket i åsene vest for Nice, med utsikt over Middelhavet, og omgitt av åkre med lavendel, mimosa, sjasmin og roser. Helt siden 1500-tallet har byen vært sentrum for verdens parfymeindustri, da Cathérine de Medici innførte moten med duftende skinnhansker. På Musée Internationale de la Parfumerie kan man lære hvordan duftessensene ble lurt ut av planteoljene.

Saint Tropez

Byen er en høyborg for rike, berømte, internasjonale celebriteter, og ble for alvor berømt i 1956 da filmen « Et Dieu Créa la Femme», på norsk:»… og Gud skapte kvinnen» ble spilt inn her med Brigitte Bardot i hovedrollen. Den søvnige lille fiskerlandsbyen ble over natten et populært reisemål for «jetsetere» som kommer igjen sommer etter sommer. Tross luksus og festligheter finner man et autentisk lokalmiljø og Saint Tropez er perfekt for aktiviteter til vanns for store og mindre grupper. Man kan ta båt fra Nice direkte til Saint Tropez.

Bli fristet

På denne siden kan du lese mer om:

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Gruppereiser

Se også på andre reisemål i Frankrike

Bilder fra reiser i området