Firmaturer for norske bedrifter til Frankrike med norske reiseguider

Normandie

Eplehager og calvadosbrennerier

Eplehager og calvadosbrennerier, beitende kuflokker og nydelige oster, pittoreske landsbyer, stutterier, fruktbart bølgende landskap, bratte kalkklipper og ilandgangsstrender langs kysten.

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

La trace des vikings

Det er flere gode grunner til å reise til Normandie, over 1000 år etter at vikingene gjorde det: vakre kilometerlange strender og kritthvite klipper. Strendene er opptil flere hundre meter brede og flere kilometer lange, med en fasinerende tidevannsforskjell på opp til seks meter Arkitekturen er et kapittel for seg, vakre bindingsverkshus hvor flere er tydelig inspirert av vikingenes byggeskikk. Overalt ser du skilt med «La trace des vikings». Faktum er at Gange-Rolv i år 911 inngikk en avtale med den franske kongen om å verne Paris mot flere angrep fra vikinger. Han grunnla hertugdømmet Normandie i år 911 og ble stamfar til den normanniske hertugslekten Inne i landet er Pays d’Auge Normandie på sitt aller mest fruktbare. Dette er camenbert og calvados-omådet, med fargerike herregårder i tømmer, fete kuer i frukthagene og et kosthold bestående av fløte og smør. Regionen har inspirert kunstnere i århundre. Her levde og malte Monet, her finnes renessansekunst, vakre, gotiske katedraler og middelalderborger. Av andre historiske personer som knyttes til Normandie er Jeanne d’Arc. Og ikke ả forglemme krigshistorien og landgangen i 1944. CAEN og landgangsstrendene langs invasjonskysten. Allerede sommeren 1943 besluttet Churchill og Roosevelt at Normandie skulle være brohode for frigjøringen av Frankrike. Med Caen som mål gjorde britiske, franske og Samveldsstyrker landgang i øst på strendene som hadde fått kodenanvnet Sword.. Besøk Ilandsstigningsmuseet i Arromanches, det første som har blitt laget for å minnes ilandstigningen i Normandie 6 juni 1944. Museet ligger like ved det stedet hvor den kunstige havnen ble bygget. Vi ser fortsatt deler av den bare noen 100 meter fra museet.

Caen, Rouen og Honfleur

Caen hovedstad i fylket Calvados og hjembyen til Vilhelm Erobreren. I sentrum av byen finner man tre markante monument fra Vilhelm erobrerens tid, restene av borgen Chateau Ducale og katedralene Abbaye aux Hommes og Abbaye aux Dames.

Rouen er hovedstaden i Normandie. Den var en av de største og mest suksessrike byene i middelalderen og ble avstått av den karolingiske kongen Karl den enfoldige til Gange-Rolf i 911.

Det var i Rouen  Jeanne d’Arc ble brent på bålet i 1431 pả Place du Vieux Marché. Byens sentrum er fasinerende med høye bindingsverkshus og storslagne gotiske kirker.

Honfleur Nydelig havneby hvor blant annet trekirken er verdt et besøk. Det myldrer av små butikker og kunstgallerier.

Calvados 

Eplebrennevinet Calvados også  kalt ”calva” drikkes til kaffen og mellom rettene til lunsj og middag og selvfølgelig etter måltidet. Denne vanen kalles ”le Trou Normand”, det vil si at det tas en liten calva-pause flere ganger i løpet av måltidet.

Markedsdag for oste-elskere 

For å bli bedre kjent med Normandies lokale produkter, hva er bedre enn å unne seg en tur til det et av de lokale markedene hvor det bugner av diverse tradisjonelle produkter. Tidlig på morgenen kommer bønder og fiskere inn til markedene og fallbyr sine varer. Det er fargerikt det er stemningsfult.

Ta en tur langs Blomsterkysten – Côte Fleuri 

Den korte kyststrekningen fra Honfleur ved munningen av Seinen til Cabourg ved munningen av Dives, er den stiligste av den franske nord-kysten.

I hjertet av blomsterkysten ligger Trouville og Deauville med sine store sandstrender og med plankebroer til spaserturer. Her er utsmykkede villaer mad tårn, velstand, kurbad og kasinoer.

Etretat er en liten by ved havet, verdenskjent på grunn av de to vakre kalkstein klippene malt mange ganger av impresjonistkunstneren Claude Monet. Monets reiste i 1883 til Normandie med Le Havre som mål, men på grunn av en stor storm så foretrakk han å reise videre til han kom til denne nydelige lille byen som lå beskyttet mellom klippene mot vær og vind.

Honfleur var en viktig by i middelalderen og også senere hvor handelsskipene dro til og fra eksotiske land som Antillenne, Canada og Afrika.

Det er en opplevelse å gå i de pitoreske gatene i denne byen, besøke kunstgallerier og den flotte trekirken Saint Catherine som er den største i sitt slag i Frankrike.

Bli fristet

På denne siden kan du lese mer om:

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Gruppereiser

Se også på andre reisemål i Frankrike

Bilder fra reiser i området