Firmaturer for norske bedrifter til Frankrike med norske reiseguider

Champagne

Vinmarkene i Champagne

Mange veier kan nok føre oss til lykken, men vi er overbevist om at den så absolutt bør ta veien innom vinmarkene i Champagne.

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Champagne-distriktet

Den sprudlende vinen kalt champagne har sitt opphav i Champagnedistriktet. Besøk vinbøndene og opplev de internasjonale kjente ”Champagne-husene” i Reims og Epernay. Champagne skaper assosiasjoner til feiring og glede; smell av korker, sprudlende væske og brusende dråper. På en tur i Champagnedistriktet er det klart man skal oppleve nettopp dette! Smak og lær hvordan denne boblende vinen fremstilles. Flere champagnehus tar deg med ned i de underjordiske kalksteinskjellerne hvor der ligger tusenvis av hvilende flasker.

Byen Reims

Byen Reims var kroningsbyen for de franske kongene. I dag er byen oppført på Unescos liste over verdens kulturarv, og den vakre katedralen, Notre Dame de Reims, er virkelig verdt et besøk. Epernay ligger i hjertet et av verdens mest prestisjefylte vinområde. Her holder det velkjente champagnehuset Moët & Chandon til; med sine 23 kilometer underjordiske kjellerganger. Et godt måltid med den lokale Ardenne-skinken, ost eller de berømte andoillette-pølsene kan anbefales. Med et glass champagne til, naturligvis! Test en spennende Champagnekjeller som tilbyr Champagner fra mindre og familiedrevne champagneprodusenter. Ta et stopp i en nydelig liten landsby i åsen nord for Epernay, Hautvillers, hvor den kjente munken Dom Pérignon levde og ligger begravet, Bli med på sykkeltur I bølgende, lave åser hvor du sykler fra champagnehus til champagnehus; blant vinstokker og skilt med fornemme navn. Vi kan friste med omvisning og lunsj hos småprodusentene med champagne til!

Sitat fra madame Bollinger/Bollinger champagne:
«Hun sa: «Jeg drikker champagne når jeg er lykkelig, og når jeg er trist. Av og til drikker jeg champagne når jeg er ensom. Og har jeg selskap, så er det jo en selvfølge. Det er også godt med et glass når jeg ikke er spesielt sulten, og jeg drikker alltid champagne når jeg spiser. Bortsett fra det, drikker jeg aldri champagne, med mindre jeg er tørst».

Bli fristet

På denne siden kan du lese mer om:

Ann-May Elstad
Daglig leder & reiseleder
annmayelstad@orange.fr
Telefon: +33 6 09 84 19 140
– vi snakker norsk, så klart!

Gruppereiser

Se også på andre reisemål i Frankrike

Bilder fra reiser i området